понедељак, 22. октобар 2012.

Neuspela osveta i dijamant

Ovu subotu je AVB dugo čekao. Na kraju, bolje da je nije dočekao. Bar ne na poziciji trenera Totenhema i bar ne sada. Ne mogu ni da zamislim kako se osećao tamo negde oko 55. minuta kada je Džermejn skrenuo Lenonov nitšutnitcentaršut u gol. Video je sebe u zvezdama, zamišljao naslove po engleskim tabloidima (AVB`s vendetta, AVB crush former club, AVB is the King of London). Međutim, njegov tim je od tog momenta dosta pao. Jedna odbijena lopta je pala na levicu Huana Mate i on je sproveo u gol za izjednačenje. Ubrzo zatim usledila je potpuna magija. Eden Hazar je dao pas na kome bi mu i Ronaldinjo iz zlatnih dana aplaudirao. Savršena lopta je našla put do Mate koji je opet bio surov. Fudbaleri Totenhema su pokušali da se trgnu, pokušao je AVB sa Adebajorom da spasi nešto, ali nije džabe Togoanac pre par godina zaslužio komentar na jednom forumu "a guy couldnt control a ball to save his life". Realno, nikada mi nije bilo ni jasno kako je Venger uspeo da proda drvenog čoveka koji daje gol iz svake sedamdesettreće šanse, no to je neka druga tema. Nije bilo snage za povratak, a na kraju je i Kajl Voker dolio so na ranu sa greškom koja je svojstvena nekom fudbaleru BSK Borča a ne pretendentu na reprezentaciju Engleske. Mata je asistirao za Staridža i AVB je ostao da razmišlja o sledećoj prilici da se osveti svojim bivšim poslodavcima koji su nakon što su ga oterali uspeli da osvoje FA kup i Ligu šampiona. Ima još mnogo nade i mnogo vremena za ovog mladog stručnjaka i ako ovako nastavi, siguran sam da će vremenom imati dosta uspeha sa Totenhemom. Samo što to vreme još nije stiglo. Čelzi je pokazao da je stvarno jak i pouzdan, i čak im ni mrljavost Toresa ne može odmoći.



Čovek koji je ipak oteo naslove ove nedelje je famozni bosanski dijamant poznatiji kao das ist Edin Džeko. Njegov tim je gubio 1:0 na vrućem terenu VBA i pritom imao igrača manje - od 23. minuta je bio isključen Milner, na asistenciju Kompanija, koji se potrudio da saigrača uvali u bezizlaznu situaciju u kojoj je morao da startuje na napadača VBA kao poslednji igrač odbrane. Siti je solidno igrao sa igračem manje, ali je primio gol, posle spretnosti Longa posle šuta odličnog Odemvingija. I onda, u tako bezizlaznoj situaciji, Manćini je pozvao Džeku i rekao mu "ajde, ba, izvuci me". I dijamant je rekao "pa moram ja, kad nema ko drugi". Prvo je glavom odlično reagovao posle slobodnjaka Nasrija u 80om minutu a onda je deep into injury time, istrčao kontru, pratio Kun Aguera i dobio loptu koju je rutinski pretvorio u 3 boda Sitiju i veliku pobedu. Verujem da su on i Kolarov to adekvatno proslavili a da im je flašu poslao i Manćini, da ispoštuje. Ne znam da li će mu Italijan dati šansu u sredu od prvog minuta (protiv Ajaksa) ali je Džeko svakako dokazao da je jako bitan napadač za klub i da ga se ne treba tek tako odreći.


U ostalim mečevima najveće iznenađenje je predstavljala pobeda Noriča nad Arsenalom. Čak i Norič može nekog da pobedi! I to ne bilo koga. Nakon surovog poraza od Liverpula, Hjuton je uspeo da motiviše trupe i da odnese prvu pobedu na Kerou Roudu i u Premijer Ligi otkako ih je preuzeo. Posle Holtovog pogotka, Arsenal je preuzeo dominaciju ali nije imao svoje hrpe šansi kao što ih obično ima. Već su 10 poena iza lidera i može se reći da već imaju problema u svom projektu napada na šampionsku titulu. Videćemo da li će imati snage za povratak u trku pored svih konkurenata.

Junajted je posle malo muke pobedio Stouk i održao korak sa Čelzijem pred derbi sledeće subote. To će biti pravi užitak i prava provera snage obe ekipe u ovom delu sezone. Fergusonova ekipa će morati dobro da se napregne u naredne 2 nedelje jer posle Čelsija sledi joj duel sa Arsenalom, kome će to svakako biti neka vrsta prekretnice. Čeka nas zaista uzbudljivih par kola!

P.S. Zaista ne znam šta bi Mark Hjuz još trebao da uradi da ga otpuste. Čovek uporno ništa ne zna i vodi QPR pravo u ambis iako ima sasvim solidan tim, u kome su između ostalih i Bosingva, Park, Sise, Hoilet i drugi. Nije da je Everton ekipa za vađenje ali cenim da će Mark dobiti šansu još par kola i da će onda dobiti srdačan pozdrav, vreme mu je.

1 коментар:

  1. potpuno se slažem za hjuza, neverovatno koliko je uporan u svom ne znanju, kakav tim ima ali ništa od njih... dobar blog, pozz

    aca

    ОдговориИзбриши